Hegymagas

Település a Szent György-hegy lábánál

Látnivalók

Hegymagas és a Szent-György-hegy sokoldalú kikapcsolódási és tanulási lehetőséget nyújt. Ezek a lehetőségek nemcsak Önkormányzatunk tevékenysége által, hanem az itt élő és dolgozó emberek összefogásából is gyarapodnak folyamatosan. A Hegymagason és környékén tevékenykedő civil szervezetek, érdekcsoportok és térségbeli partnereink sok lelkesedéssel és munkával járulnak hozzá Hegymagas kulturális programjaihoz, melyekben megnyilvánul a község hagyományőrző szellemisége.

Vendégeink és az ide látogatók ebből az adott és fejlesztett “kincstárból” meríthetnek akár szabadidejükben, akár erre vezető szakmai vagy üzleti útjaikon

Önkormányzatunk azokat a turisztikai tevékenységeket és rendezvényeket támogatja, melyek elsősorban Hegymagas község és a Szent György-hegy lakói és az itt vállalkozók, pihenők és idelátogatók igényeit veszik figyelembe. A turizmus fellendítése is elsősorban a falu hosszú távú vitalitását szeretné biztosítani.

Olyan folyamatokat szorgalmazunk, amelyek figyelembe veszik az emberi és az ökológiai vonatkozású összefüggéseket, és a jövő generációk érdekét szolgálják. Ezeknek a szempontoknak az együttes figyelembe vétele ugyanis életminőségünk szerves eleme, ezekre alapozzuk elképzeléseinket, melyekben kifejeződik, hogy falunknak, térségünknek van jövője, hogy életminőségünk javítása saját magunk számára is fontos.

 Ebben a folyamatban a legkisebb lépés is számít az egészséges egyéni fejlődés és a közösségápolás útján.
Ezért is részesítjük fiataljainkat és az erre igényt tartó ide látogató csoportokat a fenntarthatóság összefüggéseiről szóló kihelyezett oktatásokban, valamint munkálkodunk folyamatosan azon, hogy vendégeink – fiatalok, családok és idősek egyaránt – egészséges környezetben élvezhessenek minőségi programokat és testi-lelki felüdülést.