Hegymagas

Település a Szent György-hegy lábánál

Megvalósult pályázat átadása és szoboravatás

“Megvalósított pályázatok átadására, valamint a felújított szobor avatás”.

A Magyar Falu Program 🇭🇺 keretében 11,3 millió forintból egy falubuszt; 3,9 millió forintból közterületi karbantartó eszközöket; 1,5 millió forintból közösségszervezést segítő eszközöket vásárolhatott a település, valamint a Belügyminisztériumtól 2,4 millió forint támogatást nyert el az orvosi rendelő felújítására.
A rendezvényre a falu lakossága mellet meghívtuk a környező falvak polgármestereit, valamint a munkánk segítségéhez hozzájáruló személye

ket: Dr. Navracsics Tibor – területfejlesztésért felelős miniszter, Lantai Adrien – pályázatíró, Dancs Zoltán – projekt menedzser, Kőfalvi Vidor – szobrász, Beke Zsolt – plébános.
A rendezvény keretén belül Gyurka Miklósné polgármesterasszony köszönetet mondott a segítségért, a plébános úr áldását adta az orvosi rendelő vizesblokk, az ágdaráló, a rezsükasza, a falugondnoki busz használatára, valamint a restaurált ajándékozásból kapott Nepomuki Szent János szoborra.
A rendezvény a Kultúrházba megrendezett állófogadással ért véget, ahol a résztvevők jó hangulatban megcsodálhatták az Uzsaart kiállítást ami az Európa Kulturális Program keretén belül lett megvalósítva és ebben az időszakban van Hegymagason kiállítva.

 2022. október 11.